Μεσοθεραπεία

Όσο περνούν τα χρόνια, τα κύτταρα του δέρματος πολλαπλασιάζονται με ολοένα αργότερους ρυθμούς και τα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας αρχίζουν να ατροφούν.

Έτσι, προοδευτικά το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και χαλαρώνει διότι καταστρέφεται μεγάλο μέρος της ελαστίνης και του κολλαγόνου, το δίκτυο των οποίων αποτελεί το δομικό σύστημα στήριξης του δέρματος.

Η γήρανση είναι μια αργή διαδικασία, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά μετά από δεκαετίες. Σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση αυτής της διαδικασίας παίζει η πρόληψη.

Με τη βοήθεια της μεσοθεραπείας το δέρμα μπορεί να αντιστέκεται στην επίδραση του χρόνου, της μόλυνσης του περιβάλλοντος και της ηλιακής ακτινοβολίας. Χάρη στη δράση εξυγίανσης που προσφέρει αυτή η θεραπεία, προκαλείται μια ομοιογενής σύσφιγξη, η οποία βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου.

Σε μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί έχει βρεθεί ότι η ελαστικότητα του δέρματος βελτιώθηκε αισθητά μεταξύ της 1ης και της 3ης επίσκεψης. Η τραχύτητα της επιφάνειας του δέρματος μειώθηκε σταδιακά, ενώ αυξήθηκε η πυκνότητα του κολλαγόνου στις περιοχές που έγιναν οι εφαρμογές.

Στόχος της μεσοθεραπείας είναι να απαλύνει τις μικρές ρυτίδες, καθώς βελτιώνει τις επουλωτικές διαδικασίες του δέρματος, να βοηθήσει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Επιπλέον Υπηρεσίες ..