Αυξητική Στήθους

Ο αριθμός των γυναικών που καταφεύγουν σε αισθητική πλαστική χειρουργική επέμβαση στήθους, φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς. Οι αισθητικές επεμβάσεις στο μαστό διαφοροποιούνται ανάλογα με το πρόβλημα, που μπορεί να αφορά το μέγεθος, το σχήμα ή τη θέση του μαστού. Αυτά καλείται να διορθώσει η αισθητική πλαστική χειρουργική.
Το στήθος μιας γυναίκας δεν παύει ποτέ να είναι μια ένδειξη α) της ψυχολογίας της, β) της αυτοπεποίθησής της και γ) της σεξουαλικότητάς της. Οι οποιεσδήποτε αλλαγές όμως στη διάρκεια της ζωής (εγκυμοσύνη – αυξομείωση βάρους – ορμονικές δυσλειτουργίες) επηρεάζουν τον αδένα με αποτέλεσμα να χαλάει και να αλλοιώνεται η φυσική του όψη και υφή. Η πλαστική χειρουργική μπορεί να λύσει και να διορθώσει όλες αυτές τις ατέλειες με γρήγορες και εύκολες επεμβάσεις που σκοπό έχουν να επαναφέρουν στην ποθητή μορφή του το στήθος.

Οι επεμβάσεις στο στήθος είναι:

η αυξητική στήθους
η ανόρθωση στήθους
η μειωτική στήθους

1) ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Η αυξητική στήθους είναι η δοκιμασμένη χειρουργική τεχνική, που ικανοποιεί απόλυτα τις γυναίκες. Αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες επεμβάσεις της σημερινής εποχής. Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση στήθους που αναπλάθει και αναδιοργανώνει τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία της γυναίκας. Η εμφύτευση ενθεμάτων σιλικόνης αποτελεί μια από τις βασικές αισθητικές επεμβάσεις, αφού πρόκειται, ίσως, για το σημαντικότερο σημείο του γυναικείου σώματος: το στήθος.

Τι είναι: Όταν το μέγεθος του μαστού υπολείπεται, τότε ο πλαστικός χειρουργός με τη μέθοδο αυτή αυξάνει τον όγκο του στήθους.

Διαδικασία: Μια μικρή τομή, είτε υπομάστια είτε στη θηλαία άλω είναι η φάση της προσπέλασης για την τοποθέτηση του ενθέματος. Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούνται στο κέντρο ιατρικής αισθητικής Athens Cosmetic Medicine είναι από υλικά που είναι άκρως ανεκτά από τον οργανισμό και συμβατά με τη βιολογική πορεία του. Η επέμβαση αύξησης στήθους διαρκεί 1 ώρα και γίνεται με γενική αναισθησία. Η ενδιαφερόμενη δε χρειάζεται να παραμείνει στην κλινική και μετά την εφαρμογή του ειδικού στηθόδεσμου μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο σπίτι της. Μετεγχειρητικά συστήνεται η εφαρμογή του ελαστικού στηθόδεσμου και η αποχή από τη γυμναστική για ένα μήνα. Η επιστροφή στην καθημερινότητα και στον εργασιακό χώρο μετά από επέμβαση αυξητικής στήθους μπορεί να γίνει από την επόμενη ημέρα. Δεν παρατηρούνται ενοχλήσεις ή πόνοι μετεγχειρητικά.

2) ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Ανόρθωση στήθους λέγεται η επέμβαση κατά την οποία επιδιορθώνεται η πτώση του στήθους. Πρόκειται για την πτώση της θηλής, η οποία πρέπει να είναι στο μέσο του βραχίονα. Εάν είναι κάτω από αυτή τη νοητή γραμμή, τότε έχει σημειωθεί πτώση του.
Απευθύνεται όχι τόσο σε νεαρές ηλικίες, αλλά συνήθως έπειτα από εγκυμοσύνες (ατροφεί ο αδένας, αδειάζει και πέφτει) ή έπειτα από μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους.
Διαδικασία: Αρχικά αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και στη συνέχεια ο μαστός διαμορφώνεται σ’ ένα στενότερο κώνο. Η ανόρθωση στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα.
Μετεγχειρητικά θα πρέπει να εφαρμοστεί ελαστικός στηθόδεσμος για τον πρώτο μήνα και να μη γυμναστεί η ενδιαφερόμενη για το ίδιο χρονικό διάστημα.

3) ΜΕΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣΤΩΝ
Μειωτική στήθους λέγεται η επέμβαση κατά την οποία μειώνεται ο όγκος του στήθους.
Απευθύνεται στις γυναίκες που έχουν υπερβολικά μεγάλο στήθος. Το στήθος όταν είναι βαρύ, εκτός από το αισθητικό πρόβλημα, δημιουργεί και προβλήματα στη σπονδυλική στήλη.
Διαδικασία: Πριν από την επέμβαση είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος. Η ανόρθωση στήθους γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης αφαιρείται ένα τμήμα του κάτω πόλου του μαστού και μεταφέρεται η θηλή στο επιθυμητό ύψος.
Μετεγχειρητικά η ενδιαφερόμενη δεν πρέπει να γυμναστεί για ένα μήνα, ενώ συνιστάται η εφαρμογή ελαστικού στηθόδεσμου για τις πρώτες 5 εβδομάδες μετά την επέμβαση.

Η αυξητική στήθους είναι η επέμβαση στήθους που αναπλάθει και αναδιοργανώνει τόσο το σώμα όσο και την ψυχολογία της γυναίκας.

Οποιαδήποτε αλλαγή για βελτίωση του υπάρχοντος στήθους είναι μέσα στα πλαίσια της αισθητικής χειρουργικής. Μεγάλο ποσοστό των ενδιαφερομένων γυναικών δείχνει να ενδιαφέρεται για αλλαγή του υπάρχοντος στήθους για μια καλύτερη εμφάνιση.
Έτσι, η ενημερωτική συζήτηση με τον πλαστικό χειρουργό του Athens Cosmetic Medicine θα σας λύσει όλες τις απορίες και θα σας ενημερώσει πλήρως για τον τρόπο που θα γίνει η επέμβαση και το αποτέλεσμά της.

Δείτε ενδεικτικές φωτογραφίες με αποτελέσματα της δουλειάς μας, όσον αφορά στην αύξηση, μείωση και ανόρθωση στήθους:

S-(33)
S-(34)
S-(29)
S-(30)
S-(23)
S-(24)
S-(21)
S-(22)
DFR-(20)
DFR-(103)